Höstlistan

Höst = nystart och visst blir man då sugen på att skriva listor för att verkligen ställa skärpan och hitta fokus. Ja, eller jag blir det i alla fall. List och organiserings-junkie som jag är.

Vill fokusera på: att ta det lugnt. Vi säger alltid att vi ska ta det lugnt och inte boka upp vareviga helg men så blir det så ändå. Så fokus på luft i kalendern.
Vill ha mer av: frisk luft. Den här skocken folk som jag har nöjet att titulera min familj är inte frivilliga frilufsare. Alla är nöjda och glada när vi väl tagit oss ut men vägen dit är kämpig. Men jag ska vara enträgen den här hösten. Stoiskt tvinga ut den motsträviga skaran. Ut på tramp ska det bli.
Vill ha mindre av: Uppbokade helger. Se första punkten.
Vill titta på: Är väldigt spänd på Netflix Wednesday Addams som kommer någon gång i höst.
Stand by me med killarna. Och givetvis House of Dragons. Sen är ju premiärdatumet för På Spåret en högtid i vårt hem. Det var kanske det tråkigaste jag visste när jag var barn så det får väl ses som ett tydligt kvitto på exakt hur medelålders jag blivit.
Vill lyssna på: Lugn, släpig musik, typ Morning Jazz. Är väldigt spänd på First Aid Kits nya album. Och så ska jag se både Lisa Nilsson och Eva Dahlgren i höst. My teens relived alltså.
Vill läsa: Nyfiken på Kan innehålla spår av Tommy Roos. Har sommarens stora Instagrambok (den förekom på exakt alla bokkonton och några där utöver, som jag följer) Bröd & Mjölk på min lista. Har även snöat in på högtidsrelaterade böcker. Alltså Sommarboken under sensommaren, böcker om nystart i januari osv. Skulle vilja ha något mörkare att läsa i november och funderar på om jag ska ge mig på Mot paradiset men duckar lite för Hanna Yanagihara, Ett litet liv var ju en ren pärs att ta sig igenom. I december läser jag om Christmas Days av Jeanette Winterson eftersom inget får en i julstämning som den boken.
Vill ha på mig: jag är så sugen på R.M Williams Maya boot men de är minst sagt en investering så jag ska suga lite på den karamellen innan det blir ett eventuellt köp.

Vill lära mig: spela piano, sticka, brodera och måla akvarell. Och prata franska. Ambitionsnivån är perfekt lagom som vanligt.
Vill hänga på: universitet igen. Så otroligt sugen på undervisning på plats. Har blivit alldeles för lite av den varan de senaste två åren. Längtar också efter murriga höstkvällar på Rost och att få testa nya Nook.
Vill dricka: te och mustigt rödvin. Givetvis.
Vill äta: mer veganskt. Börjar få mer finess på min vegetariska matlagning och barnen äter det i större utsträckning. Det tar tid men det blir bättre.
Utflykter och resmål: mer tid i Sunnhult. Hann inte alls med lilla huset i somras så nu är sugen total.

Mer färg kräfva denna veranda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s