Den enda hudsalva du någonsin kommer behöva…

Jag är en otrolig minimalist när det kommer till skönhet. En väldigt stolt sådan med tanke på att jag jobbat inom skönhetsbranschen i 5-6 år, jag tyckte ju att det var kul. Men det fick mig också att inse exakt hur mycket som är buffel och båg och pengar ner i någon girig mans ficka. Jag började detoxa kemikalier i badrummet för över 5 år sedan men det var när jag hittade Jessica DeFino som jag la det mesta av skönhetsprodukter på hyllan för gott.
En del saker klarar man sig dock inte utan under en svensk vinter. Någon typ av smörj behövs och då ska ni få mitt absolut bästa recept här. Den här salvan används till allt; torra läppar, händer, fötter, eksem, läderväskor, nagelband… You name it.

En sats blir en rejäl burk som hela familjen använder för spridda behov. Kostar inte mycket att göra, räcker och håller länge och bäst av allt: helt giftfritt.

dit hudkräm

Allround-hudsalva
Du behöver
2.5 dl sheasmör
1.25 dl bivax
0.75 dl kokosolja

Gör så här:
Blanda vax, sheasmör och kokosolja i en skål och värm (på spis eller mikrovågsugn) tills alla ingredienser har smält. Ta bort från värmen och låt svalna i 10 minuter.

Av blandningen kan du göra två olika varianter. Du kan hälla den som den är i små burkar eller behållare, då blir den fast i formen och lämpar sig bra som till exempel läppbalsam. Eller så ställer du blandningen i kylen tills den stelnat till. Då tar du ut den och vispar den fluffig med elvisp innan du slevar upp den i burkar. Då får du samma konstisens som bodybutter, lättare att smörja in men också något kladdigare.

Jag har gjort den här salvan i sedan barnen var små och det är i princip den enda salva den här familjen använder. Testa säger jag – ni kommer inte bli besvikna!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s