Följ: Useless dk

Det här med att ställa om till en livsstil med mindre prylar och mindre konsumtion är inget man gör i en handvändning. Vi är så hårt programmerade att hela tiden köpa nytt och hålla oss uppdaterade att det är svårt att stå emot. Reklamen trycker sylvasst på alla våra ömma punkter för att shoppa när vi är glada, när vi är ledsna, när vi ska på semester, när vi är på semester, när vi är hemma und so weiter.

Jag har i ärlighetens namn aldrig varit någon storshoppare men efter mina två första barn gick jag lite vilse både i kropp och själ. Och löste väl i ärlighetens namn det med att hoppa på diverse stilar. De flesta var inte så lyckade och få av de plagg jag köpte post pseudo-tvillingarna finns kvar i min garderob idag. Jag var lost kan man säga. Men så började jag upptäcka det här med minimalism och kapselgarderober och då började det sakta vända.

Jag har plöjt otaliga dokumentärer, böcker, poddar och youtubekanaler som nischat sig mot en less-is-more-livsstil och ju mer jag plöjer ner mig i det och lever på det sättet, desto mer nöjd med tillvaron blir jag.

Det kan framstå som en smula sektliknande när man först närmar sig det och djungeln att ta sig igenom för att hitta de som verkligen har något att säga om saken är snårig. Men jag har hålla på och plöjt ett tag så jag tänkte att jag skulle ta och dela med mig av mina guldkorn här.

Först ut är danska Useless Dk, ett youtube-konto som drivs av Signe Hansen. Signe är en före detta designer som upptäckte charmen med kapselgarderob och började göra youtube-videos om ämnet. Intresset var stort och kanalen växte snabbt. För ett par år sedan insåg hon det orimliga i att driva kanaler i sociala medier om att konsumera färre klädesplagg samtidigt som hennes jobb var att designa nya. Hon tog då steget att ägna sig helt åt sina sociala medie-kanaler och blev egen förra året.

Jag gillar Signe för hon har ett behagligt lugn över hela sin person, jag kopplar verkligen av när jag tittar på henne. Hon är konsekvent i sin stil men hon är också en person som tycker att det är kul med kläder (precis som jag) och som precis som jag även trillar tillbaka i gamla mönster och gör misstag. Det som är bra då är att hon är väldigt transparent med sina missar och också väldigt reflekterande. Något som hjälp mig mycket när det kommer till att reflektera över mina egna setbacks. Hon har en behaglig vibe och ett varierat innehåll som jag verkligen kan rekommendera – oavsett vilken stil man lutar åt.

Signe finns på:
Hemsidan: Uselesswardrobe
Instagram: useless_dk
och på Youtube: Use Less


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s