Laziza

När jag var 20, för en sisådär fem år sedan alltså, var jag au pair hos en familj utanför New York. Min värdmamma var från Sverige och min värdpappa från Libanon. Min helt otroliga värdmamma hade anammat det libanesiska köket till fullo och för första gången i mitt liv fick jag stifta bekantskap med tabouli, baba ganoush, hummus, kafta kebab och annat smarrigt som verkligen lyst med sin frånvaro i den lilla skånska by jag är uppvuxen i.

Idag är världen närmare och i Malmö kan man åtnjuta Libanon till fullo på fantastiska lunchrestaurangen Laziza.
För 100 kronor per vuxen får man äta sig proppmätt på en helt otrolig buffé som lämnar få besvikna. För mig som försöker gå över till helt växtbaserad kost var den här lunchen rena drömmen men även nioåring och elvaårigen var supernöjda. Min alltigenom kräsna fyraåring var dock fortsatt kräsen…

Laziza hittar ni på Baltzargatan 21B och Hallenborgs gata 19 i Malmö.
Öppettiderna är:
vardagar 11 – 15
helger 10.30 – 17


Väl värt ett besök alltså!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s