Vad har vår middag att göra med någonting överhuvudtaget?

Mat är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat. På alla plan. Givetvis att tillaga den och hur den smakar, men även vad jag tillagar av, vart ingredienserna kommer ifrån och hur det får min kropp att må. Vi pratar mycket om mat och dess betydelse här hemma och det händer att jag får skit av andra vuxna för att jag ”skuldbelägger” barnen och deras relation till mat. Jag ser det som att jag utbildar dem i vad som är bra för dem och för vår planet. För om inte jag utbildar dem så får reklam och sociala medier ensamrätt på den rollen och då är det läsk, processade snacks och snabbmat som dominerar. Så min ståndpunkt är att man ska prata mat och vad som är bra och mindre för kroppen och miljön. Det är kanske inte alltid den sanning som barnen (och maken) vill höra men sånt är livet. Det är bara att vänja sig!

Behöver du få en snabb reminder om vad vår middag faktiskt har att göra med allt?
Varsågod, med den här filmen blir du hyfsat uppdaterad på knappa fyra minuter.

 

 

// bild //


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s