Kapselgarderob till barnen

Jag har kört konceptet kapselgarderob till mig själv i mindre och större utsträckning de senaste fem åren. I takt med att jag rensat ut i min garderob har också inköpen minskat.

Det är liksom inte värt att köpa saker i onödan som det sen ska läggas möda på att rensa ut. De köp jag väl gör idag är genomtänkta och har resulterat i en vintergarderob som aldrig gör mig besviken. Sommargarderoben har en bit kvar men är på god väg den med.

Till barnen har det varit en annan melodi. Jag köper i princip allt begagnat till dem men det gör också att jag shoppar mer än de behöver. Det är så lätt att slå till på en t-shirt för tre tior eftersom ”den ändå är så billig”. Jag tackar heller aldrig nej när kompisar kommer med avlagda kläder. Tänker att dt är bra för både plånbok och miljö att ärva och det är också något fint med kläder som vandrar runt i vänskapskretsen generation efter generation. Resultatet brukar dock blu en ganska spretig sammansättning som är omöjlig att hålla reda på vilket innebär att endast en tredjedel används. Särskilt på sommaren.

Vi är ofta på resande fot och med tre barn så finns det bara plats att packa det nödvändigaste. Det är också det enda de faktiskt använder, även när vi är hemma. Det nödvändigaste alltså. Resten blir liggande. Så med det i åtanke har jag tänk testa kapselgarderob även till barnen i sommar. Min äldsta lever i shorts och t-shirt från maj till september så 5 -7 t-shirtar, 3 par shorts, 2 par badbrallor, en långärmad sweatshirt, ett par jeans och en skjorta borde vara tillräckligt för honom. Ungefär samma gäller för son nummer två. Han är en typisk ”jag-tar-vad-som-ligger-närmast-och-använder-det-tills-mamma-säger-stopp” kind of kiddo så han är ganska enkel.

Mycket finns redan i deras garderober och det som eventuellt ska köpas till går med lite tålamod att hitta begagnat. Shorts brukar jag lösa genom att ta vintersäsongens jeans (som ofta är helt slut runt knäna efter endast ett par veckor) och gör om till shorts. Skor vet jag vad de gillar vid det här laget och jag brukar med lite tålamod hitta dem i schysst skick på Tradera. Det som jag kan tänkas köpa nytt är ett par badbrallor till den äldsta (så får lillebror ärva). Gillar svenska OAS, deras kvalité är verkligen toppen och håller säsong efter säsong. Men i övrigt ska the hustle med barngarderoben förhoppningsvis vara ett minne blott denna sommar.

capsule wardrobe boy tween


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s